Festivaaleista voi nauttia monella eri tavalla

Erityisesti Suomessa, suurin osa festivaaleista sijaitsee kaukana potentiaalisen vierailijan kotipaikkakunnasta. Nuorille aikuisille tämä ei välttämättä ole ongelma, sillä festivaaleille matkustaminen on osa kokemusta. Vanhemmille ihmisille matkustaminen koetaan vaivalloisena, eikä majoitusta leirintäalueella koeta houkuttelevaksi vaihtoehdoksi.

Festivaaleille kätevin ja mukavin matkustusmuoto on usein oma auto. Erityisesti maaseudulla järjestettävissä festivaaleissa on usein mahdollisuus auton parkkeeraukseen. Kaikilla ei tietenkään ole välttämättä omaa autoa käytössä, jolloin auton vuokraus saattaa tulla kyseeseen, etenkin jos auto tulee kokonaan täyteen. Auton vuokraus on kuitenkin kallista, ja saattaa näin nostaa festivaaleista koituvan laskun kohtuuttoman suureksi.

Miltei kaikille Suomen festivaaleille pääsee kätevästi myös julkisilla kulkuvälineillä, kuten junalla tai linja-autolla. Julkisilla matkustaminen on usein myös nautinnollisempaa, sillä pitkä matka ei rasita samalla tavalla kuin paikan päälle ajaminen itse. Junalla matkaaminen on moniin paikkoihin myös nopeampaa kuin autolla, etenkin jos kyse on pitkästä matkasta. Toinen asia, mikä puoltaa julkisilla matkaamista on mahdollisuus pakata oma pyörä mukaan. Pyörä kulkee helposti junan tai linja-auton tavaratilassa. Pyörän mukaan ottaminen helpottaa liikkumista festivaalialueen ulkopuolella saattaen säästää myös kustannuksissa. Mikäli festivaalit järjestetään lähellä, kannattaa myös laskea kannattaako koko matka taittaa pyörällä. Tämä on varmasti etenkin kesäisin kaikkein järkevin ja kuntoa kohottavin tapa matkustaa.

Majoituksesta

Suurimmalla osalla festivaaleista on erilaisia mahdollisuuksia majoitukseen, joista kannattaa valita itselle kaikkein sopivin. Oikeanlainen majoitus takaa riemukkaat ja onnistuneet festivaalit. Kaikkein perinteisin tapa majoittua festivaaleilla on tietenkin leirintäalue. Se on vaihtoehtona halpa ja helppo, sillä majoitus saattaa usein olla ilmaista ja majoitusalue sijaita lähellä itse festivaalialuetta. Leirintämajoitus on myös hauska tapa majoittua, koska alueella tapaa usein ihmisiä ympäri Suomea, jonka lisäksi monilla festivaaleilla juhlat saattavat jatkua leirintäalueella vielä pitkään yöhön virallisen festivaaliohjelman loputtua.

Erityisesti suomalaisilla festivaaleilla sää on aina iso kysymysmerkki. Auringon paistaessa ei mikään voita leirimajoitusta, mutta sateella se ei ole välttämättä kaikkein sopivin vaihtoehto. Monien festivaalien alueilta löytyy usein myös motelleja tai hotelleja, joissa yöpyminen mahdollistaa enemmän yksityisyyttä ja mukavuutta. Festivaalien nettisivuilla on usein listattu hotelleja, jonka lisäksi niitä voi tarkistaa myös suoraan internetistä.